Mandlové řezy

375 g másla nebo rostlinného tuku (Hera), 300 g krystalového cukru, 1 bílek, 1 vanilínový cukr, sůl, 6 vajec, 375 g polohrubé mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, 150 g mletých mandlí, 2 polévkové lžíce koňaku nebo rumu, kůra z 1 citronu, 250 g moučkového cukru

Másla vymícháme do pěny, přidáme cukr, vanilínový cukr a sůl. Potom přidáme celá vejce, mandle, postrouhanou citronovou kůru, koňak a nakonec přimícháme přesátou mouku spolu s práškem do pečiva. Vypracujeme hladké těsto. Na plechu, který jsme vyložili pečícím papírem, těsto rovnoměrně rozetřeme.

V mírně předehřáté troubě na 175 stupňů Celsia pečeme asi 40 – 45 minut. Po upečení ho necháme vychladnout.

Na polevu utřeme moučkový cukr s bílkem, případně s trochou vody. Vychladlý koláč celý potřeme bílou polevou a uhladíme.

Z koláče nakrájíme přibližně 24 kousků. Můžeme podávat ke kávě nebo k ovocnému čaji.  

 

Autor příspěvku: admin